Saturday, August 8, 2009

Omatsuri

Kemarin anak2 ibu alang & acik 1/2day je sekolah sbbnya petang tu deyrang ada nak wat natsu matsuri (festival musim panas). Bukan men suke anak2 ibu nak bon odori (tarian).

Kat omatsuri tu deyrang kena la pakai pakaian tradisional musim panas... (baju anak lelaki panggil jinbei & baju anak pompuan panggil yukata). Anak2 ibu pon tak ketinggalan gak ar! Yea la, sementara ada peluang...nnt dah balik msia bukan nak pakai dah pakaian tu sume...hehehe...

Alang & Yagi Sensei

Kat ctu, deyrang ada acara menari beramai2, tukar brg kraftangan yg deyrang & tomodachi (kawan2) buat sendirik! Redeem ngan kupon yg deyrang wat sendiri jugak! Ala2 jual beli laa...nak didik anak2 membeli sendirik! Anak2 hepi bukan men!

Acik & Sugita Sensei

5 comments:

akhis said...

~comey la acik pkai yukata
~knp alang berkerut mcm kene pksa amik gmbr jer...
~acik n alang satu sekolah ker?

ain said...

alahai..comelnya acik pakai yukata!!!
fae tak pakai ke..???meh le post gambar fae ngan yukata pulak.hihi

hana said...

comeyyy anak2 akak.. suke tgk dak2 pompuan pakai yukata! klu nmpk bj2 pompuan tingin nk bli.. tp lum ader rejeki anak pompuan... huhuhuuu

blogresipi said...

ALa comeynye si kecik tu pakai kimono... jalan pon kena sempit2 la tu kot ek.. hehehe.... cute!

Fa'e said...

akhis - aah, acik & alang sama sekolah.

ain - terkezut kot nnt nengok saye posing ngan yukata! hehehe...

hana - takpe hana, insyaallah ada la tu nnt...kene myk2 kuarkn produk la nmpknye, hehehe! yg bakal kuar tu boy ke girl?

ijan - hehe...xdenye nak jln sempit2 dah ijan...men ngan anak kak fae nih! siap berlari melompat dah ngan yukata tu....emmm...

Scenery