Friday, February 12, 2010

Nak wat bisnes????

Semalam mr hb dok ngemas buku2 dia yang melambak2 tu... terselit la kertas shi-ru (sticker - nama betolnye apa ntah & bila kurun beli pon tak ingat dah! ) Lepas ngemas tu sume, sesaja la mr hb gatai tangan printkan lambang tokua merah blog ibu tu... then bagi kat ibu...

Ibu dok tengah siapkan keje2 kat opis ibu tu la... atas permintaan anak2 ibu yang dok lepak kat umah seharian semalam. Ish! tak tau la anak2 ibu nie... baru je lepas makan pie, deyrang minta ibu buatkan roll cake plak! (semalam x sompat nak publish... arini baru ada masa skit!)

Dah siap keje menggulung sume tu... ibu pon gatai tangan gak! (ngalahkan budak kecik dpt cekelat!). Terlebih xsaited bila dpt shi-ru tokua merah tu...hehehe! Terus lekatkan kat plastik roll cake tu... Mr hb tgk je gelagat ibu... sambil sengeh2 senyum kambing... tetiba katanya "eh! dah mcm nak buat bisnes la pulak..."

Ibu nak wat bisnes??? kahkahkah! waras la gi ke ibu nie??? mau gelak tergoleng2 orang kat luar sana. Takde talent langsung!!! Anak berderet mcm gabak ketapi, ada hati nak bisnes konon! Jangan mimpi la dek non.... hehehe... takde terlintas langsung kat pikiran nie nak bisnes, sesaja tampal sticker tu. Dah orang bagi kat kite, tak tau nak tampal kat mana... kebetulan, dok tgh wat keje tu, trus tampal kat ctu je la....

Layan je la gambar hiasan semata2 nie... Vanilla & Choco Roll Cake.

1 comment:

Am-flora said...

Gajin betullah ibu ni..! kita pun nak jadi anak ibulah.., gebusssss sungguh rollcake tu! kira mmg terrorlah si ibu ni ya.., x pelah fae, kira business kat umah sndiri ajelah..! x balik modal x pe.. janji puashati kan, anak2 bedal selicinnya..!

Scenery