Thursday, July 16, 2009

Panasss

Masih dlm mood 'panassss....'

Ibu nie walo pon x bape gemor ngan cuaca panas (manusia nie x penah bersyukur ngan apa yg ada, dah x de nnt baru nak terkenang...) tapiiii kalo bab makanan musti nak yg panas2 & pedasss.... baru ada umphhhhh!

Ok...jom kita layan jea la menu panas ibu nie. Ubi Keledek Goreng + Sambal Kicap Pedas. Bagi sesape yg dok kat Johor nun, mesti tau makan ubi goreng ngan sambal kicap...kan? Sedappp...sehingga menjilat jari....Ibu blajar makan ubi, pisang, sukun goreng ni sume cicah ngan sambal kicap, time ibu blajar kat johor mase mude2 dolu le...hehehe...terkenang lak zaman mude remaja!

Pestaim jamu kat mr hb, dia nampak pelik je...katanye, "yang, sambal kicap ni nak makan ngan apa?"... hehehe, ibu pon jawab ar "makan ngan pisang goreng tu la...". Mr hb buat muke pelik skali lagik... Bila tgk ibu makan dengan berseleranya, dia pon cuba try test tengok ar....hahaha! dan skrang, mr hb dah x buat muka pelik dah bila ibu jamu pisang goreng ke, ubi goreng ke... ngan sambal kicap tu! Mr hb pon dah pandai makan camtu...

3 comments:

nadia said...

betol2..org johor mesti mkn goreng pisang ngan sambal kicap punye laaa!belom cube belom tau..tp org johor x panggil pisang goreng ..terbalik jd goreng pisang..hehe..

ain said...

betul tu fae...org2 johor je yg mkn goreng pisang ngan sambal kicap. memang kawww!! kwn hubby akak dr penang klu turun jb mesti pekena goreng pisang ngan sambal kicap..menu wajib!

blogresipi said...

Sedap jgk cicah sambal kicap pedas cenggini yer Kak Fae.. kite pernah cicah ngan pisang goreng.. pon sodap! :)

Scenery