Friday, March 19, 2010

Idea anak2...

Sponge Cake wif White Cream

Yahoooo..... sonoknya anak2 ibu dapat makan k-ki. Along siap tanya :

"ibu, tanjyoubi sape arini? takde sape punye tanjyoubikan?".

"aah, mana ada sape2nye tanjyoubi. saje ibu buat. nape, x boleh ke?".

Hehehe...along cuma sengih je.... Nampak sgt ibu deyrang nie malas buat kek! Nak tunggu bufday sesapa baru la ada kek kat umah ni! hahaha.... sungguh kurang sopan!

Ntah, ibu pon x tau sebab apa tetiba rajin je nak buat kek tu... Memang susah betol ibu ni kalo bab nak buat kek bagai tu. Agaknya sebab tengok ada sekotak lagi nama kurimu tu kot! nnt kot expired rugi pulak kan....hohoho...

Alang minta ibu deco gmbr bola (kat mana dia pi tengok ntah!). Alahai anak ibu oi... mana la ibu korang ni tahu nak mendeco2 bagai tu... yg sempoi2 je boleh la... itu pon tak bape nak lepas garisan lulus lagi....kihkihkih

Ini la idea anak2! Sorang nak letak choco... sorang nak letak kacang... sorang lagi nak letak bintang... Last2 jadi la deco ntah apa2 ni! Tapi... sesekali tengok, cantik gak kan???? Puji anak2 ibu skit! hihihi.... Resipi sponge kek tu boleh tengok SINI. Senang sesangat nak buatnya! Bahan2nya pon tak banyak mana. Simple je!

8 comments:

Am (Flora Heights) said...

wah..! cntikkk.. gak ya idea anak fae tu! kreatif jugak tu..!

♥LOVE2COOK♥ said...

Whoa, kreatip la ur kids kak!!! Where's mine??? :)

MamaFaMi said...

Hari tu ma ada ler buat sponge cake guna sponge mix tu, tapi cam tak berapa best la. Ni yang wat phobia nak buat sponge cake ni. Tapi tak pe, nanti ma cuba try test resepi Fae pulak ye...

日月神教-任我行 said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室

蛋餅不加蔥Amber said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Mummy Faridah said...

comey ah k fae!... tgh menggoogle2 ni mencari idea nak buat kek utk birthday anak next week.. uminya xkretip sgt... so dok belek2 idea org lah! hehe... jgn marah k fae nnt kalau terjumpa design sama.... ;D

Sueozana said...

Salam..Kreatifnya Fae n anak2..! Cantik wpn simple deco.

Khaireen Nurazikin said...

rajin btol akak ni.. mcm2 die buat.. mmg sumber inspirasi sy.. mntak izin ye nk share resipi2..

Scenery