Emm... memang marbelus! moist gitew... anak2 pon suke... biasanye kalo ibu buat kek pisang deyrang xbape suke tapi kali nie x sempat ibu nak buat toppingnye...(kekonon bila buat ganache tu lbh menarik la skit).
Takde ganache pon deyrang dah minta nak makan... emm... mungkin sebab lapar kot sejuk2 nie @ sebab deyrang ingat kek cekelat! hehehe... apa2 pon arigatou ijan & tuan yang empunya resipi asal yea... Ibu buat setengah adunan je sbb pisang x byk & gomen la ibu ubah skit resipi asal tu...
- 1cwn Gula
- 1cwn Tepung
- 3sb Serbuk Koko
- 1sb Kelapa Kering
- 1/2sk Baking Powder
- 1/2sk Soda Bikarbonat
- 1/2sk Garam
- 1biji Telur
- 3biji Pisang (dilecek)
- 100ml Air
- 60ml Susu Segar
- 60ml Minyak Masak
- 1/2sk Esen Vanila
2. Dalam bekas lain handwhisk telur, pisang lecek, air, susu, minyak & esen vanila.
3. Campurkan adunan (1) & (2), aduk rata.
4. Bakar pada suhu 180 C selama lebih kurang 30 - 40 min.
1 comment:
mmg sedap kek ni dah 2 kali e-na buat...
Post a Comment