Monday, January 11, 2010

Hantu Cekelat

Lama ibu x buat Fruit Crumb nih! Minggu lepas tgk kat umah hana ada Apple Crumble, ish.... ok gak kalo buat nih, anak2 mmg suke ar... tambah2 kalo ibu letak cekelat....

Resipi dpt dari kawan ibu tapi ibu x pasti lak kawan ibu tu cilok kat mana.... hehehe (minta ampun & halal yea dr tuan yg empunya resipi nih). Cuma ibu oter skit ar sbb anak2 ibu lebih suke cekelat dari feruts sume tu.

Fruit/Chocolate Crumb

Crumb :

  • 3cwn Tepung
  • 1cwn Gula
  • 1sk Garam
  • 1sk Baking Powder
  • 1cwn Butter
  • 1biji Telur (dipukul)
Isi : (ibu gantikan ngan cekelat badam & kismis)
  • 3cwn Mix Fruits
  • 2sb Gula
  • 1sk Tepung Jagung
1. Gaul rata tepung, gula, garam & baking powder.

2. Masukkan telur & butter, gaul hingga jadi crumb.

3. Masukkan 1/2 crumb ke dalam loyang, tekan2 biar padat.

4. Gaul mix fruits dengan gula & tepung jagung.

5. Masukkan ke dalam loyang tadi.

6. Tabur crumb selebihnya.

7. Bakar pada suhu 180 selama 30 - 40min.

Kalo yang xbape gemar cekelat mcm mr hb ibu... , leh letak mix fruits atau gi tengok kat umah Hana nun... letak apple je! Mr hb mmg xsentuh pon... abis kat anak2 & ibu je ar, ibu nih pon hantu cekelat gak mengalahkan anak2...

Chocolate Crumb

1 comment:

emilia said...

uikss best ni..hantu polong coklat gak emi ni..hihi try gk la buat..takut gk xjdi..

Scenery