Resipi dpt dari kawan ibu tapi ibu x pasti lak kawan ibu tu cilok kat mana.... hehehe (minta ampun & halal yea dr tuan yg empunya resipi nih). Cuma ibu oter skit ar sbb anak2 ibu lebih suke cekelat dari feruts sume tu.
Fruit/Chocolate Crumb
Crumb :
- 3cwn Tepung
- 1cwn Gula
- 1sk Garam
- 1sk Baking Powder
- 1cwn Butter
- 1biji Telur (dipukul)
- 3cwn Mix Fruits
- 2sb Gula
- 1sk Tepung Jagung
2. Masukkan telur & butter, gaul hingga jadi crumb.
3. Masukkan 1/2 crumb ke dalam loyang, tekan2 biar padat.
4. Gaul mix fruits dengan gula & tepung jagung.
5. Masukkan ke dalam loyang tadi.
6. Tabur crumb selebihnya.
7. Bakar pada suhu 180 selama 30 - 40min.
Kalo yang xbape gemar cekelat mcm mr hb ibu... , leh letak mix fruits atau gi tengok kat umah Hana nun... letak apple je! Mr hb mmg xsentuh pon... abis kat anak2 & ibu je ar, ibu nih pon hantu cekelat gak mengalahkan anak2...
1 comment:
uikss best ni..hantu polong coklat gak emi ni..hihi try gk la buat..takut gk xjdi..
Post a Comment