Friday, January 8, 2010

Geli Tekak

Hari tu tengok tv dok tayang program makan2, ada la ternampak smoked salmon. Ish... sedap pulak, teruja gak la...

Pesan ngan mr hb, balik sekul nnt singgah beli smoked salmon boleh? Mr hb cakap no hal... Balik malam tu, mr hb tunjuk la smoked salmon trout yg ibu pesan tu.... emmm, senyum sampai ke telinga la ibu dibuatnya!

Kekononnya nak try la makan camtu je mcm yang tgk kat tv tu.... wah! cantikkkk punye posing.... hehehe. Sekali anak2 ibu cakap, "eh! nape ibu x masak? oishikunai la makan camni...." Adus, ibu baru je beriya nak cuba makan cam tu...(tapi sebenornye ibu pon agak geli tekak jugak la nak masukkan makanan camtu....kahkahkah)

Akhirnye x jadi la nak makan cam gitu, berubah wajah jadi Salmon Fry. Laju je kitaowg sefamili makan tanpa ragu2.... yea ar dah masak, xde la rasa geli tekak lagi! Senyum lebar je anak2 ibu, siap cakap ngan ibu "len kali ibu buat lagi ekk!".

Smoked Salmon Fry

7 comments:

indahhouse said...

Salam kak fae,
Kahkahkah. geli hati saya. Saya pun jakun gak. nampak merah je daging, tapi lawanya posing kan,kak? geram lak tengok. Bila nampak yg fry, nampak sedapnya!

Am-flora said...

kalau kita pun lagi ler.. jamah pun tak nak! maklum tekak tradisional katakan..! he..he..

hana said...

kikiki...lawak la akak nih!jd salmon cheese fry pong sodapp! jdnyer selama bertahun2 duk kat jepon nih akak tk penah mkn sushi er kak?

iu rf said...

comey la kak fae ni.. ;p

blogresipi.com said...

hehehe... mula2 tuh cantik dah kak fae... kite pun pernah try sekali je.ekceli rasa dia mcm salmon yg dah masak pun. cuma rupa paras tak berapa nk santek.heheh... dah goreng tuh nampak lagi best la pulak...buat lagi ye ibu lain kali.hehehe...

E-na Zarina said...

kih kih kih kelako la akak nih! tapi creative lak buat fry ye..nmpk sedap tu!!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

nampak sedap la salmon tu.sy memang suke betul salmon ngan mayones jepun tu,ala yang ade budak telanjang tu.,hehe

Scenery