Ibu pon sesaja la mencuba, emmm... ok... mr hb siap cakap oshiiii...(tu yg penting!) hahaha...
Jom kite tengok model ibu beraksi... ahaks!
Chiken Pilaf- Beras (basmathi lagi sedap kot!)
- Isi Ayam
- Paprika potong dadu (ganti ngan carrot - xde stok paprika)
- Cendawan
- Bawang + Bawang Putih
- Butter
- Air
- Perasa Sup Ayam @ Kiub Ayam @ Dashi
- Garam
- Lada Sulah
- Italian Paseri (x guna - xde stok hehehe...)
2. Cuci beras mcm biasa & toskan.
3. Tumis bawang + bawang putih ngan butter smpi naik bau.
4. Masukkan ayam yg diperap tadi & perasa sup ayam @ kiub ayam.
5. Kemudian masukkan air & beras. Rasakan dengan sedikit garam & lada sulah. Masukkan carrot (kalo guna paprika x perlu masukkan lagi).
6. Masak seperti biasa dgn rice cooker.
7. Setelah masak, gemburkan nasi & masukkan cendawan bersama paprika (kalo guna paprika). Biar masak atas wap aje.
8. Kacau nasi biar rata bersama cendawan & paprika. Siap.
2 comments:
mcm sedap je ni!!! masuk list la!hihi
Salam kak fae,
gulp! mesti sedap tu. kombinasi nasi ngan cendawan ngan ayam...yummy...!
Post a Comment