Takpe ibu, nanti abis musim sejuk... kite turunkan balik yea! hahaha, kelakarnye bunyi! Boleh ke ibu oi.... Apa2 je laa.... yang penting sekarang meh kite makan dulu....
Jom kite minum petang ngan Coq Badak. Pekena lak ngan teh 'o' panas.... wah! mengancam uuuuu....( lupa seketika pasai badan solid molid tu sume...).
- Ubi Keledek (rebus & lecekkan)
- Tepung
- Kelapa parut
- Udang kering @ geragau
- Cili kering
- Bawang merah & putih
- Jintan Manis
- Gula
- Garam
- Minyak untuk menggoreng
2. Kisar cili kering, bawang, jintan manis & udang kering. (kalau guna udang geragau, tak perlu kisar).
3. Tumis bahan kisar. Masukkan kelapa parut, gula, garam & udang geragau (kalau tak guna udang kering).
4. Kalau agak kering, masukkan sedikit air. Aduk rata.
5. Isi inti didalam doh. Bulatkan & lenyek sedikit. Boleh dihias permukaan dengan udang basah @ kering.
6. Goreng seperti biasa.
9 comments:
salam fae.., bak cok badak 2 ketoi! tamak lak skali nak 2 ketoi..bukannya apa nmpk sedap tu!
cucur badak mmg favorite Lia.. terliur tgk...
comei2nya coq badak k.fae ni..wat e-na terliur jer..suke ni mesti sedap akak wat kn...yummy..yummy..
Ma suka choq badak ni... tadi ingatkan nak beli untuk sarapan, sekali tu dah habis la pulak...
cucur badak ni antara fav hubby. ain kureengggg!!!!
akak...coq badak tu ada lg x...sedap tu....meh la ckit..meh la...nk rasa ni....
adui kak...sedapnye nampak cok badak tu.mmg feveret sy tu...kene lak banyak inti...adusss meleleh ayaq lioq nih...
*selagi belum tutup mate,makan,makan,makan...kakakaaa
adeih... kak pae gemuk ka?.. tengok arihtu menten cun je..
Uish, Love suka sgt cucur badak nih! Lagi2 klu intinya pedas! Besnya...! Kak Fa'e nak sikit, tlg buatkan! ;) plsssssssssssssssssss!!!
Post a Comment