Friday, October 9, 2009

Taifu..

Semalam kat area kitaorang dilanda taifu (ribut taufan - Taufan Melor)... alhamdulillah x la teruk mana pon! Tapi tumbang gak r segala signboard2 iklan... pokok2... sampah2 rumput2 ranting2 bersepah2 kat atas2 jln.... keta yg parkir kat depan umah tu abis kotor & berpasir....

Sensei sekolah siap call semua student bgtau cuti mengejut termasuk la anak2 ibu...

Bekalan elektrik & air kat kawasan Fujimidai, kawasan ibu duduk nie... terhenti sehari suntuk tanpa notis terlebih dulu! Aduss... tak penah2 selama dok kat nippon nie... haru biru purple gak ar dibuatnya! mana ngan anak ramai nie, xde simpanan air lak tu... fuhh.... kes naya gak r! Mau x mau mr hb terpaksa gi angkut air kat kaikan (international house)... (minta ampun byk2 & halalkan la air yg kitaorg angkut tu yer...hehehe)

Kebetulan ibu & mr hb pose lak, nak buat masak makan pon susah r sbb air xde... kalo setakat elektrik xpe gak! nasib baik ada lauk2 semalam yg lebih ibu & mr hb makan sahur tu... so anak2 makan tghr ngan lauk2 tu je la... sian anak2 ibu, baik jugak anak2 ibu faham & x cerewet! Tapi bila mai petang lak, eh! nak makan apa ni utk berbuka? Dengan cepat & laju & pantasnya mr hb cakap kita gi berbuka kat restoran halal Anjyo je! alhamdulillah.... tq my darling kerna kau memahami diriku... (sebenornya kat fikiran ibu pon mmg dok ingat nak ajak gi makan kat ctu je! hehehe...)

Alhamdulillah, ibu sekeluarga kekenyangan gi makan kt restoran halal Anjyo (Bangladesh Briani & Nan). Lepas dah kekenyangan tu, nak balik ibu sempat rembat brg2 dapur... termasuk lah Indian Sweet nie (tingin sgt! biase makan sekali dah lama, dikasik kawan ibu).

Tengok kat plastik luar tu bukan men menarik & terliurnye... cantik rupa parasnya.... tapi tipah tertipu! Bila nak makan buka kuar dr plastik... hampeh! buruk rupa dr gambar.... hahaha... apa2 pon sedapppp!

Nie la gambo plastik tu... cantik je sweet tu siap potong kiub2 gitu....

Nie pulak dah kuar dari plastik, tengok r.... hancus Indian Sweet ni!

Air Rambutan nie.... emmm, tingat musim buah aritu! tak sompat den merasa... jadik r dpt minum air rambutan dlm tin je! lepas gak gian nak makan buah rambutan!

4 comments:

indahhouse said...

Ala,kak. rambutan dlm tin pun sedap kan? ala-ala punch rambutan..

p/s: moga ribut tidak melanda lagi..

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

blogresipi said...

Ribut taufan?? esh... takutnya.. mujur tak teruk ye kak fae.. ppst, terliur tgk air rambutan tue la.... bertingkat tingkat rambutan nye.hehe

ain said...

seryn gak ekh fae bila ribut2 ni!! semoga fae dn keluarga selalu terhindar dr bencana!!

Scenery