Monday, May 18, 2009

Ame No Hi

Weekend lepas xde gi memana...ame no hi (hari hujan).  Nak memasak pon malas! Dok asyik layan korean drama ja...(hahaha...sesekali, apa salah nye, ye tak?).

Tapi anak2 dok bising, lapo...ye lah dah hari hujan, sejuk2 nie...mesti la perut minta diisi je...nak tak nak, ibu terpaksa korbankan 'my peberet drama'. Kena la masuk opis kesayangan ibu nie...

Jom intai apa ibu buat yer...?

 

Potato Meat Pie (kalo ikut cik mat gebu katanya Shepherd Pie sebab pakai daging kambing kot!).

Marble Cheese Cake (tapi tak nampak marblenye pun sebab pakai lebihan cheese je, kurang dr sukatan sepatutnya...apa2 pon sedap gak!)

8 comments:

AfiQ said...

wahh...wah... anak mntak mak msak pie n kek tros haa..
wajin nyer akk...
cis kek tuh nmpak kukuh ek??
x bederai..
nmpak mois jugak!
alahhhh sodapp ehhh

Fa'e said...

hehe...anak nyer pasal, ibu sanggup wat pe je...
aah! mmg kukuh & mantap & moist gitu... oishikatta!
tu terkureng cheese, kalo ikut sukatan tol2 musti lagik sodap!
kejap je licin, anak2 minta wat lagik...

ain said...

wahh..nmpak sedap le sherperd pie tu. boleh try le nanti!

Ms AiReEn MoHd said...

afiqqqq...berderai slow sikit okies..kak fae hakue nyer kek hancur berderai.....harus nak baljo balik...bagaiaman wat kek tuh agar tak berderai ekk?tips nyer plizzzzzzzzzzzz

lie_nurulz said...

oh,sedapnya nmpak potato meat pie tu kak...
rajin akak masak ye..

Fa'e said...

cuba la nurulz...mmg sedap makan panas2! bukannya rajin mana pon, tapi camni la kita yg dok kat negara non muslim. xleh nak makan kat luar..
teringin nak makan apa, kena la buat sendiri...try & error je, jadik xjadik belakang kira, yg pasti ada keinginan nak buat! lagipon, akak ni anak ramai, ada je menda yg deyrang minta nak makan, so kita kena la buatkan...

Fa'e said...

eryn, sori la...xsempat akak nak kasik tips, tengok eryn dah try 2nd time! congrats, dah menjadi kek eryn tu, mesti sedap...bertambah sayang la cik abe sorang tu!

Fa'e said...

ain, try jangan tak try...mmg sedap, thumb up!
sape tak kenal chef tersohor kita tu...semua cik mat kita buat nampak sodap je...smpi kita pon teringin nak buat gak! hahaha...

Scenery