Tuesday, May 5, 2009

Alang's Request

Alang minta nak makan roti sosej...ada shokupan(slice bread), moutainai (bazir) la pulak kalo nak buat roti lain, baik habiskan aje shokupan yg ada tu dulu...Hah ah! jadilah Tuna Cheese Roll untuk minum petang anak2 kesayangan ibu. Kalo malas nak wat shokupan tu, boleh je gune slice bread yg beli kat kedai tu cam gardenia ke... roti mamak ke...hehehe.

Shokupan (Slice Bread) :

Tepung Roti    400gm

Susu Tepung    2sb

Gula               3sb

Yis                  1st

Garam            1st

Mentega          25gm

Air                  270ml

~ Masukkan semua bahan2 kedlm bread maker, pilih button utk buat shokupan dan tunggulah sehingga siap...

~ Dah siap, bolehlah dikuarkan, dipotong dan dingap....senangkan!

Tuna Cheese Roll @ Sosej Roll Bersos:

~ Shokupan yg ada tu dimampatkan guna kayu pencanai (supaya masa menggoreng xserap minyak)

~ Letak tuna atas shokupan tu kemudian cheese dan digulung (boleh diganti ngan sosej & sapu sos skit).

~ Celup dlm telur & salutkan dengan bread crumb kemudian bolehlah digoreng.

~ Siap la tuna cheese roll @ sosej roll bersos.

# Resepi atas permintaan eryn

No comments:

Scenery