Alang minta nak makan roti sosej...ada shokupan(slice bread), moutainai (bazir) la pulak kalo nak buat roti lain, baik habiskan aje shokupan yg ada tu dulu...Hah ah! jadilah Tuna Cheese Roll untuk minum petang anak2 kesayangan ibu. Kalo malas nak wat shokupan tu, boleh je gune slice bread yg beli kat kedai tu cam gardenia ke... roti mamak ke...hehehe.
Shokupan (Slice Bread) :
Tepung Roti 400gm
Susu Tepung 2sb
Gula 3sb
Yis 1st
Garam 1st
Mentega 25gm
Air 270ml
~ Masukkan semua bahan2 kedlm bread maker, pilih button utk buat shokupan dan tunggulah sehingga siap...
~ Dah siap, bolehlah dikuarkan, dipotong dan dingap....senangkan!
Tuna Cheese Roll @ Sosej Roll Bersos:
~ Shokupan yg ada tu dimampatkan guna kayu pencanai (supaya masa menggoreng xserap minyak)
~ Letak tuna atas shokupan tu kemudian cheese dan digulung (boleh diganti ngan sosej & sapu sos skit).
~ Celup dlm telur & salutkan dengan bread crumb kemudian bolehlah digoreng.
~ Siap la tuna cheese roll @ sosej roll bersos.
# Resepi atas permintaan eryn
No comments:
Post a Comment