Tuesday, June 30, 2009

Roti oh Roti

Ahaks...lama ibu tak buat roti. Anak2 ibu pon dok tanya2 gak! Kebetulan menu kat skul along ada makan roti, ibu dengan penuh semangat lepas subuh x tido... (emm...kat cni subuh kol 2.55am bersamaan 1.55am maresya time). Kalo kat msia time2 cenggini bangun leh gak wat sunat tahajud! Tapi kat cni, kol 11pm baru leh masuk tido, kol 3am dah nak kene bangun...aduss...ish, apa yg ibu membebel ntah!

Emm...ok la, sebenornye sedih nih! Roti ibu terbantut la plak! Dek kerna mata ibu yg sekejap cerah sekejap gelap ni, so roti yg ibu buat pon ala2 cerah gelap gak la....Men hentam je ni, dah x tgk sukatan! hahaha...apa2 pon, hilang sedih ibu bila tgk anak2 ibu makan, deyrang no komen! oishikatta je kata deyrang!

Ni la Roti Pandan yg cerah gelap tu...

7 comments:

Rinna said...

Ades.. cam sodap jer..roti tuh..kira orite ler..tuh..sendiri makan kann.. :)

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Sedap aje Aini tengok.. nak skit :D

Fiza Nordin said...

lantokkan kak... terang ke gelap ke asalkan anak2 suker dan dok perabihkan udah...heheheee
dah 2 minggu tak meroti.ade BM pun malas saya nih...dah kene serang virus M le tu...mmg takleh pakai hahahaaa

Liyana Safra Zaabar said...

sedapnye,terliur..

kak faridah,nape tulisan susah nk bace?

ain said...

akak pernah 2 kali try buat roti. bantatt!! keras pulak tu. masuk tong sampah je la. 2ggu ler ada BM nanti, baru try meroti.hihi

blogresipi said...

gelap cerah pun takpe kak.. janji sedap... nak jugak :D

Fa'e said...

rinna - hehe rinna, sedap mmg sedap cuma rupanye je yg x bape berkenan!

aini - sori ar aini, dah licin dikejekan anak2 kak fae

fiza - aah kan, jgn kisah sgtlah kat rupa paras tu yea...asalkan sedap dimakan dah! biase lah fiza, kak fae pon selalu juga dilanda wabak M tu...hehehe

yana - eh ye ke susah nak baca? xde pulak yg lain ckp camtu. tp betul jugak kot! sbbnya k frdh sign in kat laptop k frdh ok je tapi bila kat pc abg elmi, abis gambo sume bertindih & tulisan jadik kecik2...mayb setting kat pc memasing kot! x tau nak ckp camne, kene tanya owg yg genius bab2 pc lah kot! hehehe...gomen ne yana...

kak ain - beli jgn x beli, byk pekdahnya dgn adanya BM tu...

ijan - hi3...tu ar, pedulikan lah kat dia nak cerah ke gelap ke...yg pasti licin udah, x de la membazir...

Scenery