Monday, June 22, 2009

Belom Terlambat

Maaf la...rasanya lom terlambat kot ibu nak wish "Happy Father's Day". Ibu nak ucapkn selamat hari bapa utk semua yg dah dpt title bapa & yg sewaktu dgnnya...Al-Fatihah untuk arwah bapa & arwah bapa mertua ibu!

Untuk sesiapa yg masih punya bapa, sayangilah bapa anda & berjasalah untuk mereka sebagaimana mereka sayangi & menjaga anda sedari kecil hingga dewasa...amin...

Ibu sedih sangat tak sempat nak jaga arwah bapa masa arwah sakit sehinggalah kesaat hembusan nafas terakhir... (Ibu berada jauh nun dibumi sakura). Arwah bapa mertua pon sama...ibu tak pernah sempat menyebut panggilan bapa utk arwah bapa mertua ibu sbbnya arwah pergi terlebih dahulu sebelum ibu berkongsi hidup ngan suami tercinta... huhuhu...sedihnyer.

Ok la, ni nak citer kisah anak2 ibu jap! Semalam ibu gi la soping barang2 dapur ngan anak2 ibu. Ntah sbb pe kat supa tu ade kasik bara (munge ros) kat pelanggan yg membeli lbh dr 700yen dlm satu resit (mayb sbb father's day la gamaknye). So, ibu pon terlebih xcited ar... bila dpt munge tu! Tup2 along & alang serentak cakap "leh bg kat abah sbb ari ni chi chi no hi". Alahai anak2 ibu...sweetnye....

Ni la munge ros yg dapat tu & anak2 kasik kat abah deyrang...

Ari jumaat lepas, alang bawa balik kad ucapan chi chi no hi utk abahnye yang dibuat kat youchien...Tapi x sempat ibu nak snap gambo...dah ranap sumenye. Gaduh ngan adik2, berebut trus koyak abis...huhuhu...sian kat alang, penat2 wat... abah eperishet apa yg alang wat tu....gomen ne anak ibu! xpe, nnt leh wat lagi mase besday abah!

3 comments:

ain said...

happy fathers day to every father in d world!

anak2 akak kasi ayah dia stoking!! mak dia pulak kena hadiahkan ayah dia i-phone. huwaaaa!!!! bankrup seh!!hehe

blogresipi said...

Happy Father's Day... kite pun mcm nak sambut father's day (wpun baby maseh dlm perut.hehe)... :D

Fa'e said...

k ain - wah! bestnye dapat iphone lagik hah...mase mothers day aritu, kak ain dapat apa?

ijan - takpe, baby dlm perut tu pon boleh dengar gak! hehehe...sabor yea ijan, xlame lagi tu akan tiba saat2 bahagia! yg ditunggu2 akan berada depan mata, betapa nikmat kebesaran yg diberi olehNya setelah bergelar 'ibu'...aminn.

Scenery