Friday, June 19, 2009

2 in 1

Along dah lama dok suruh ibu wat kan roti nie...Kata along "ibu, nnt wat la roti yg bertali2 tu". Mak ai, anak ibu oi, roti apa yg bertali2 tu, fening gak ibu mencongak2 nih! At last baru la ibu prasan, rupanya roti jala....hi3, anak2 ibu. Ni la susahnya kalo dah dok kat negara owang, sampaikan xtau nama2 kueh-mueh negara sendirik... Terpaksa la ibu merajinkan diri ni wat kan kueh2 tu sume, just nak kenaikan kat anak2 ibu...kueh ni panggil apa, kueh tu panggil apa....

Ok la tinggai jap citer tu... Ni sepatutnya n3 semlm, tapi arini baru ada lbh masa skit nak hapdet blog ibu nih! Semalam wat Kari Ayam, potong kecik2 ayam tu sbbnya kat skull anak2 ada menu ayam so nak kasik bentou kat deyrang biar senang nak makan, xde la terkial2 nak cubit ayam tu...

Dah terlanjur wat kari ayam, ibu pon tringat la request along yg dah lama tertangguh. Ibu pon wat kan la Roti Jala @ Roti Kirai kata owang utara, leh makan ngan kari ayam....Balik skull semlm along pulun bukan main lagi bila nengok ada roti bertali2 tu, sampaikan dah xnak makan malam...emm...kenyang betul la tu! Suke ati tgk anak2 hepi!

4 comments:

ain said...

fae...anak2 akak semua suka mkn roti jala kosong aje, tak yah kuah. pas tu, suruh akak buat garing2 sikit.

eynda said...

yummyyy... :-)

::@FiQ said...

hoh!! sedapp tuuuuu..lame x mkan roti jale...

ღ lie _nurulz ღ said...

sedapnya roti jala...
berkira2 nak buat gak,tp xtaw bila nak buatnya..huhu

Scenery