Wednesday, September 16, 2009

Sama Gak!

Ni pon sama gak! Tak ingat menu berbuka bila.... Yang pastinya hari tu masak makan Nasi Minyak berlaukkan Ayam Madu & Sambal Terung. Dan kueh sampingan lak Kueh Lapis.

Kueh Lapis

1cwn Tepung Gandum

1 1/2cwn Tepung Beras

1/2cwn Tepung Sagu

1 1/2cwn Gula

Secubit Garam

2bgks Santan Serbuk (dibancuh dgn 4cwn Air)

Pewarna

1) Satukan santan, gula, garam & semua jenis tepung. Gaul sebati & boleh juga dikisar.

2) Bahagikan kepada 2 bahagian & warnakan.

3) Kukus 5min setiap lapis atau agak kering.

4) Lapisan terakhir kukus selama 15min. Buka tudung pengukus biarkan api 5min & bolehlah diangkat.

1 comment:

ain said...

oooo gitu buat kuih lapis. nak try lah nanti!!!

Scenery