Wednesday, September 23, 2009

Lebaran 2009 di Toyohashi, Japan

Sambutan hari raya di sekitar Toyohashi University Campus 2009 bersama muslimin & muslimat.

Tak sempat nak snap gambor bebyk... asik dok bersalaman je... & sibuk menikmati juadah pelbagai negara.... oishikatta....

Lepas solat eid mubarak & makan2 kat kaikan (International House), tetamu dtg berkunjung ke rumah ibu... Balik tu dah ada tamu menunggu! hahaha... kalut jugak la ibu sbb xsempat nak siap2 juadah atas meja lagi... dah kalut tu... faham2 je la... terlupa dah nak snap gmbo juadah sume2 tu! Menu kat umah ibu, Nasi Impit + Kuah Kacang, Mee Sup Daging Tetelan, Nasi Briyani + Ayam Masak Padang & Kek Marble + Kerepek Simpul Kasih.

Sebelah petang lak gi open house umah Ainun/Ayasir... Makan lagi... menu Nasi Minyak, Lodeh & Bubur Kacang. Thanks ainun/ayasir... sedap sgt!

Hari raya kedua dok beraya kat umah Zaiti/Rizal lak wat open house... makan lagi... menu Nasi Ayam & Sup Tulang. Thanks zaiti/rizal... sedap sangat!

Hari raya ketiga gi open house umah Rozee/Abg Wahid plak! Menu Nasi Minyak + Briyani, Ketupat + Kuah Kacang & Kuih-muih. Thanks rozee/abg wahid... wat la open house lagi yea... hehehe... sedappp....

3 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam....best tak beraya di perantauan....

blogresipi said...

Salam Kak Fae.. banyaknye open house... bile akak nak jemput kami 3 beranak mai open house kat umah akak nie? hehe

Rinna said...

Salam Fae..

Selamat Hari Raya.. Bestnya..dapat beraya bersama-sama ngan kawan2 kan..walaupun jauh diperantauan..

Scenery